Sunday, October 30, 2011
Chicken with Oman’ s masala
Ingredients
[ricetta]
Difficulty: easy
preparation time: 45 min.
ingredients for 2
300 gr. chicken breast
1 pepper
1 onion
1/2 tablespoon of masala
1 tablespoon of honey
2 tablespoons soy sauce
2 pinches of onion seeds
Some cilantro or other fresh herbs
Introduction
The masala is a mixture of dry spices roasted and grounded, including cinnamon! If you do not find the Oman masala, buy as Indian one. You can find them in Pakistani, Indian and Arab stores. Even the onion seeds, are really good! A nice perfume and a distinctive flavour.
Cut the chicken breasts into small strips and marinate for one hour with the soy sauce and honey.
Cook the basmati rice / long grain rice. If you use a conventional pot, put the rice with water and rinse three times. Once drained, put the rice in a pot and add water (proportion: a unit and a half of water per unit of rice), a pinch of salt and put it on the fire. As soon it starts to simmer, turn heat to minimum, cover and cook for 15 minutes. Then turn off and leave for 10 min. to rest with the lead on. Never move or turn the rice till it has rested!
Stir fry onions and peppers (cut into julienne) for a few minutes. Add the onion seeds, masala and after 2 min. add a little water. Then the chicken and as soon it’s cooked (another 2 minutes salt to taste and turn off. Add fresh herb of your choice (possibly coriander, basil or parsley) .
If you want, decorate with some toasted sesame seeds and served with rice.
The masala is a mixture of dry spices roasted and grounded, including cinnamon! If you do not find the Oman masala, buy as Indian one. You can find them in Pakistani, Indian and Arab stores. Even the onion seeds, are really good! A nice perfume and a distinctive flavour.
Cut the chicken breasts into small strips and marinate for one hour with the soy sauce and honey.
Cook the basmati rice / long grain rice. If you use a conventional pot, put the rice with water and rinse three times. Once drained, put the rice in a pot and add water (proportion: a unit and a half of water per unit of rice), a pinch of salt and put it on the fire. As soon it starts to simmer, turn heat to minimum, cover and cook for 15 minutes. Then turn off and leave for 10 min. to rest with the lead on. Never move or turn the rice till it has rested!
Stir fry onions and peppers (cut into julienne) for a few minutes. Add the onion seeds, masala and after 2 min. add a little water. Then the chicken and as soon it’s cooked (another 2 minutes salt to taste and turn off. Add fresh herb of your choice (possibly coriander, basil or parsley) .
If you want, decorate with some toasted sesame seeds and served with rice.
- Difficulty: easy
- preparation time: 45 min.
- ingredients for 2:
300 gr. chicken breast
1 pepper
1 onion
1/2 tablespoon of masala
1 tablespoon of honey
2 tablespoons soy sauce
2 pinches of onion seeds
Some cilantro or other fresh herbs
Il masala è’ una mistura di spezie secche tostate e macinate, tra qui , la cannella!. Se non trovate il masala dell’Oman comprate uno indiano. Lo travate in negozi pakistani, indiani o arabi. Anche i semi di cipolla, sono veramente buoni! un profumo e un aroma particolare. Tipo cardamomo.
Tagliate i petti di pollo a pezzettini e marinateli per un’ ora con la salsa di soya e il miele.
Cuocete il riso basmati / riso lungo. Se usate una pentola convenzionale, mettere il riso con aqua e sciacuarlo per tre volte. Una volta scolato, rimettete il riso in pentola e aggiungere l’acqua ( proporzione : una unita e mezzo d’acqua per ogni unita di riso), un pizzico di sale e sul fuoco. Usate il fornello piccolo e appena inizia a bollire, tappate e cuocete a fuoco minimo per 15 minuti. Spegnere e lasciar tappato per 10 min. Non girare mai il riso sino a che non ha riposato!
Saltate le cipolle e i peperoni tagliati a julienne per qualche minuto. Aggiungete il masala, i semi di cipolla e dopo pochi minuti una tazza d’aqua. Portare a ebollizione e per ultimo aggiungete il pollo. Appena cotto ( 3 min. aprox.) aggiungete un erba fresca a piacimento ( possibilmente coriandolo, se no basilico o prezzemolo) e aggiustate di sale.
Se volete, decorate con sesamo, del verde e servite con il riso.
- difficoltà: facile
- tempi di preparazione: 45 min.
- ingredienti per 2:
300 gr. di petti di pollo
1 peperone
1 cipolla
1/2 cucchiaio di masala
1 cucchiao di miele
2 cucchiai di salsa di soya
2 pizzichi di semi di cipolla
un ciuffo di coriandolo o altra erba fresca
Il masala è’ una mistura di spezie secche tostate e macinate, tra qui , la cannella!. Se non trovate il masala dell’Oman comprate uno indiano. Lo travate in negozi pakistani, indiani o arabi. Anche i semi di cipolla, sono veramente buoni! un profumo e un aroma particolare. Tipo cardamomo.
Tagliate i petti di pollo a pezzettini e marinateli per un’ ora con la salsa di soya e il miele.
Cuocete il riso basmati / riso lungo. Se usate una pentola convenzionale, mettere il riso con aqua e sciacuarlo per tre volte. Una volta scolato, rimettete il riso in pentola e aggiungere l’acqua ( proporzione : una unita e mezzo d’acqua per ogni unita di riso), un pizzico di sale e sul fuoco. Usate il fornello piccolo e appena inizia a bollire, tappate e cuocete a fuoco minimo per 15 minuti. Spegnere e lasciar tappato per 10 min. Non girare mai il riso sino a che non ha riposato!
Saltate le cipolle e i peperoni tagliati a julienne per qualche minuto. Aggiungete il masala, i semi di cipolla e dopo pochi minuti una tazza d’aqua. Portare a ebollizione e per ultimo aggiungete il pollo. Appena cotto ( 3 min. aprox.) aggiungete un erba fresca a piacimento ( possibilmente coriandolo, se no basilico o prezzemolo) e aggiustate di sale.
Se volete, decorate con sesamo, del verde e servite con il riso.
- difficoltà: facile
- tempi di preparazione: 45 min.
- ingredienti per 2:
300 gr. di petti di pollo
1 peperone
1 cipolla
1/2 cucchiaio di masala
1 cucchiao di miele
2 cucchiai di salsa di soya
2 pizzichi di semi di cipolla
un ciuffo di coriandolo o altra erba fresca
El masala es una mezcla de especias secas, tostadas y molidas, entre èstas, la canela!. Si no encontràis este masala, comprar uno indio. Lo podèis encontrar en cualquier tienda de paquistaníes, indios o árabes. Incluso las semillas de cebolla, que son muy buenas! , tienen un perfume y un aroma particular, parecido al del cardamomo.
Cortar las pechugas de pollo en trozos pequeños y marinarlas durante una hora con la salsa de soja y miel.
Rehogar la cebolla y los pimientos cortados en juliana durante unos minutos. Agregar el masala, la semillas de cebolla y al minuto echarle una taza de agua. Como último, el pollo y una vez cocido ( 3 min. aprox), añadir una hierba fresca, posiblemente el cilantro, si no, albahaca o perejil. Rectificar de sal.
Si deseàis, decorar con sésamo y servir con arroz.
Para la cocciòn del arroz, se calcula una unidad y media de agua para una unidad de arroz. Para dos personas utilizar dos tazas ( pequenya de tè ) de arroz. Lavar el arroz tres veces para eliminar cualquier impureza y el exceso de almidón. Escurrir, y añadir su proporción de agua. Una pizca de sal y a hervir en un fogòn pequenyo a llama alta. En cuanto comienza a hervir, bajar el fuego al mìnimo y tapar. Dejarlo cocer 16 minutos, apagar y dejarlo reposar por unos 10 minutos tapado. Nunca remover el arroz, en ningún momento.
• Dificultad: Fácil
• Tiempo de Preparación: 45 min.
• Ingredientes para 2:
300 gr. pechugas de pollo
1 pimiento
1 cebolla
1/2 cucharada de masala
1 cucharadita de miel
2 cucharadas de salsa de soja
2 pizcas de semillas de cebolla
una ramita de cilantro o hierbas frescas