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Sunday, May 27, 2012

Apple and goat cheese salad with walnuts and bacon vinaigrette

Ingredients

2 slices of smoked bacon from 0.5 cm.

2 shallots

1 apple

250 gr. of salad leaves

1 handful of raisins

1 handful of walnuts

1 tablespoon of balsamic vinegar

4 tablespoons of extra virgin olive oil

200 gr. goat cheese

Introduction

A simple salad, tasty and no tomatoes! The freshness is enhanced by sweet apples that balance the acidity of the goat cheese. The vinaigrette instead gives strength and depth. The bacon brings that smoky flavor.

For the vinaigrette: Chop the shallots finely, diced the bacon and sauté all together over low heat in a saucepan with about 2 tablespoons of extra virgin olive oil for about 5 minutes. Add nuts and raisins, two more minutes and turn off. Add a generous tablespoon of balsamic vinegar and some more extra virgin olive oil. Rinse the salad, cut the goat cheese and slice the apple. Dress with the vinaigrette and serve!

 

 

27. May 2012 - admin
Categories: starters, Italian cuisine, quick and easy recipes, gluten free | Tags: , , , , , , , , , , , , | 6 comments

Comments (6)

  1. interessante!

    • e facile!!!

  2. Salve, è sicuramente un piatto eccezionale…

    • Si, una insalta semplice e gustosa!

  3. buona e facile da fare…
    mi piacerebbe una ricetta semplice per sfruttare la mia pianta di prezzemolo… qualche consiglio?

    • Prezzemolo…..la sua funzione principale è quella di rinfrescare. Solitamente si applica a fine cottura. Una ricetta con prezzemolo come base e quella che in Spagna si chiama salsa mery, ovvero, un trito di prezzemolo, aglio , olio e limone ( o aceto ), certi aggiungono anche il rosmarino. ottimo per finire un piatto di carne o pesce alla brace o piastra.